Bæredygtigt byggeri

Tager ansvar for de næste generationer 

Bæredygtigt byggeri for fremtiden

Hvordan tænker Overgaard Huse bæredygtigt byggeri ind i arbejdsgangen og skiller sig ud fra konkurrenterne? Hvordan kan vores byggerier påvirke dig og din familie og vores dejlige planet i fremtiden? 

Bæredygtighed handler blandt andet om, at gøre det så godt man kan, så de næste generationer får det lige så godt som os i dag.

Vi har valgt at have bæredygtighed i tanker, når vi opfører byggerier, hvor vi arbejder på at udnytte vores ressourcer bedst muligt. Derfor har vi også et tæt samarbejde med vores samarbejdspartnere og leverandører. Vi stiller spørgsmål til deres materialer og deres arbejdsgang. Dette sætter gang i tankeprocesser og kreativitet og tvinger vores samarbejdspartnere og leverandører til at tage stilling. 

Vi fortsætter med at bygge innovative kvalitetshuse og sætter samtidig bæredygtighed i fokus. Det er det, der gør os anderledes og gør os til dit bærende element.

Hvordan arbejder vi med FN’s Verdensmål?

 

FN’s Verdensmål består af 17 mål og 169 delmål, der forpligter alle FN’s medlemslande til at reducere ulighed, afskaffe fattigdom og sult, sikre god uddannelse og bedre sundhed samt sikre anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst.

I Overgaard Huse har vi valgt at have fokus på følgende Verdensmål: 3) Sundhed og trivsel, 8) Anstændige jobs og økonomisk vækst og 12) Ansvarligt forbrug og produktion.

Verdensmål 3: Vi arbejder med dette Verdensmål ved at sikre et godt indeklima, da vi i Europa opholder os inden døre omkring 90 % af tiden. Derfor er det meget essentielt, at der er et godt indeklima i vores boliger. Vi har blandt andet fokus på god akustik i vores boliger samt lyse og rummelige rum, der vil skabe en god oplevelsesværdi og forbedre trivslen indendørs.

Verdensmål 8: I Overgaard Huse vil vi gerne hjælpe studerende og nyuddannede med at få relevant erhvervserfaring. Derfor har vi blandt andet haft en praktikant tilknyttet og ansat en nyuddannet i en projektstilling. Derudover arbejder vi med, at sikre gode arbejdsmiljøer for alle vores medarbejdere og håndværkere, der arbejder på vores byggepladser. Vi gør meget ud af, at alle skal føle sig velkommen på arbejdspladsen. Derfor har vi også en personalehåndbog, der beskriver hvordan vi forventer, at man skal agere på arbejdspladsen.

Verdensmål 12: Vi har et stort fokus på at benytte bæredygtige materialer og benytte dem ansvarligt. Vi forsøger hver dag, at reducere vores klimaaftryk ved at tænke bæredygtigt igennem hele byggeprocessen og ved vores valg af materialer. Vi ved, at beton er meget energikrævende at producere, derfor prøver vi at minimere beton i vores byggerier. Dette gør vi ved, at bruge F-sokkel i stedet for traditionel sokkel, hvor vi sparer over 80 % beton, og samtidig giver det bedre isoleringsværdi uden kuldebroer. Desuden benytter vi det mere miljøvenlige papiruld til isolering, fremfor stenuld eller glasuld. Derudover arbejder vi også med dette Verdensmål ved, for eksempel, at affaldssortere vores overskydende materiale og andet affald. Derfor har vi flere containere stående på vores byggepladser med skiltning og beskrivelser af hvilket affald, der skal i hver container. Vi arbejder hele tiden på at blive bedre, og vi lærer i løbet af processen. 

 

Du kan læse mere om FN’s 17 Verdensmål her

Vores bæredygtige fokuspunkter år 2021

  • FSC- og PEFC mærket træ

  • Samarbejdspartnere 

  • Bedst udnyttelse af tomme byggegrunde

  • Håndtering af affald på byggepladsen

  • Bæredygtige materialevalg

  • Gode arbejdsvilkår for vores medarbejdere

Bæredygtig byggeri

Læs mere om fokuspunkterne

FSC- og PEFC mærket træ
Ved køb af træ fra mærket træproducenter, kan vi købe træ med god samvittighed. 

Samarbejdspartnere
Have en dialog med samarbejdspartnere om bæredygtighed, så vi har samme forståelse.

Bedst udnyttelse af tomme byggegrunde
Undersøge hvordan vi kan gøre de tomme byggegrunde mere insektvenlige, til gavn for økosystemet.

Håndtering af affald på byggepladsen
At have bedre affaldssorteringsordninger på byggepladserne.

Bæredygtige materialevalg
– At vælge materialer, der har en lang holdbarhed.
– At have fokus på en kort produktionslængden af materialerne.
– At købe materialer, der er fremstillet i den nære omegn.

Gode arbejdsvilkår for vores medarbejdere
Et sundt arbejdsmiljø er både den fysiske, sociale og den psykiske del af det, at gå på arbejde. Det er vigtigt at medarbejdere, samarbejdspartnere og investorer trives bedst muligt.

 

 

 

Bæredygtig byggeri

“Selvom
Overgaard Huse
er en ung virksomhed, kan
man stadig have ambitioner,
for en fælles bæredygtig
fremtid”

– Maja L. Seidelin
Marketingmedarbejder

Om os

Vi bygger topmoderne kvalitetshuse og sætter en stor ære i at hjælpe dig i mål med dit drømmehus.

Kontakt

© 2019 Overgaard Huse ApS
Engholm Søpark 45  ·  7400 Herning
+45 41 26 71 61
CVR 40075283

Telefonåbningstider

Mandag – torsdag: 08:00 – 16:00
Fredag: 08:00 – 15:00

Her arbejder vi lige nu

Gl. Ørskovej,Snejbjerg Åbjergvænget, Vildbjerg